Terug

Wat te doen tegen een groen/grijze gloed op bovenlip?

anoniem

Hallo,

Neemt zelf harsen van de bovenlip risico's met zich mee?
Want zou het zo kunnen zijn dat je de huid mee trekt en er uiteindelijk groene aders te voorschijn komen wat oogt als een 'snor'?
Ik heb het geprobeerd te camoufleren met make-up, dat helpt aardig, maar in sommige gevallen als ik onder spotlampjes sta, dan zie je het er heel erg doorheen. Ik baal er vreselijk van, want ik vind het nogal een mannelijk iets. Ik wil hier graag van af, maar ik weet niet hoe. Ik doe nog al service gericht werk in het dagelijks leven, en ik vind het heel vervelend als ik het idee heb dat mensen naar mijn bovenlip staren.
Ik hoop dat de huid weer opnieuw herstelt. Misschien zijn er cremetjes voor of doet een zonnebank wonderen? 
Laat het mij aub weten, mijn dank is groot!

Gr.

anoniem


1 Antwoord

Antwoord van Aleida Schoonheidssalon

Beste mevrouw,

 

Een zoals u de grijs/groene gloed omschrijft lijkt meer op hyperpigmentatie. Het thuisharsen brengt zeker risico's met zich mee. De hars kan "te sterk" zijn en de huid dusdanig beschadigen dat het risico op pigmentverschuivingen toe neemt. Het lijkt erop dat dat het geval is in uw situatie, maar ik kan het natuurlijk pas echt goed beoordelen als ik de huid zelf heb kunnen zien. 

 

Het is altijd verstandig om de huid te beschermen tegen UV licht, maar direct na het harsen geven wij als advies om uit de zon te blijven die dag.  Wij werken met een filmhars die zich alleen aan de haren hecht en niet aan de huid. Maar ook dan is het aan te raden om de bovenlip te beschermen met een factor 50. 

 

Wat kunt u doen aan de huidige situatie. Als het inderdaad hyperpigmentatie betreft dan kunt u de pigmentvlekken laten behandelen met IPL (zie voor meer informatie onze website. www.salonaleida.nl) Om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen kunt u een spotcorrector van Laneche gebruiken. Dit product zorgt voor remming van de aanmaak van pigment. Verder raad ik u aan om deze huid dagelijks met een hoge factor in te smeren. 

 

U bent van harte welkom voor een vrijblijvend intake gesprek om uw huid letterlijk onder de loupe te nemen, zodat wij een passend advies kunnen geven. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Joke Mokveld

Schoonheidssalon Aleida

tel 015 8893003