Anti-ageing of pro-ageing?

In de beautybranche is de term “anti-aging” waarschijnlijk een van de meest gebruikte termen. Veel vrouwen zijn geobsedeerd door het vermijden van veroudering en er jonger uitzien dan hun leeftijd, en er wordt veel nadruk gelegd op het voorkomen van rimpels en andere tekenen van veroudering.

Maar laten we eerlijk zijn, veroudering is een natuurlijk proces dat onvermijdelijk is. En we mogen trots zijn dat we elk jaar weer een jaar ouder worden. Maar dat houdt nog niet in dat je geen stappen kunt nemen om jouw huid zo gezond en stralend mogelijk te houden op elke leeftijd. Dat is waar “pro-aging” voor mij om draait.

Pro-ageing

Als huidexpert geloof ik dat pro-aging een veel betere term is dan anti-aging, omdat het de nadruk legt op het ondersteunen van een gezonde huid op elke leeftijd, in plaats van het vermijden van veroudering. Het gaat erom dat je je focust op het behouden van een gezonde huid.

Want een gezonde huid heeft meer glans, is soepeler, kan tegen een stootje en zal niet direct gaan tekenen.

Wat te doen

Een van de belangrijkste stappen voor een gezonde huid:

  • Bescherm je huid tegen teveel UV stralen. Door het dragen van zonnebrandcrème en beschermende kleding, kun je voorkomen dat jouw huid beschadigd raakt en sneller verouderd met meer lijnen en pigment.
  • Je huid goed verzorgen met hydraterende en voedende producten die zijn afgestemd op jouw specifieke huidtype en -conditie. Als je barriére in tact is kan je huid zich beter beschermen maar ook bijvoorbeeld vocht vasthouden.
  • Door je huid regelmatig te stimuleren, exfoliëren en te voorzien van voedingsstoffen, kun je de gezondheid van jouw huid verbeteren en de tekenen van veroudering verminderen.
  • Je huid ondersteunen door gezonde voeding te eten, voldoende slaap te krijgen en stress te verminderen door middel van ontspanning.

Op April 6, 2023