Artikel afbeelding

Reinigen van de huid een ondergeschoven kindje

Natuurlijk weet je dat het niet goed is voor je huid om met make-up op naar bed te gaan. Maar weet jij, dat het reinigen van je huid voor het naar bed gaan net zo belangrijk is als je geen make-up gebruikt hebt en "slechts" een dagcreme aangebracht hebt in de ochtend. De huid beschermt je de hele daag tegen invloeden van overdag. Of het nu is, als je de hele dag gewerkt hebt, gesport of gewoon ontspannen een boek gelezen hebt. De hele dag door wordt de beschermlaag van je huid aangevallen door: vuil, stof, milieuverontreiniging, blauw licht en andere invloeden.

Het is dan ook van belang om 's avonds je huid goed te reinigen. Niet één maar zelfs twee keer achter elkaar. De eerste keer verwijder je het vuil en overtollig huidvet. De tweede keer reinig je je huid opdat je verzorgingscreme beter zijn werk kan doen.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je huid te reinigen, de meest voorkomende manier is een milk en lotion of tonic. De milk emulgeert met vuil en vet, deze haal je met een vochtige -bij voorkeur- witte doek van de huid af. Daarna herstel je de beschermlaag- de pH van je huid met een lotion of een tonic. Waarvan laatstgenoemde over het algemeen alcohol vrij is. Een reinigingsgel is over het algemeen bedoeld om een onzuivere of vettige huid te reinigen, ofschoon deze vaak zonder lotion of tonic aangeboden worden zou mijn advies zijn toch een pH herstellend product erbij te gebruiken. De aangeboden hydrofiele olie reinigers zijn voor de droge en gevoelige huid bedoeld. Lees niet allergisch in plaats van gevoelig. Je kunt ook allergisch zijn voor een bestanddeel van een product voor de gevoelige huid. Tot slot de reinigingsdoekjes. Makkelijk voor even onderweg een opfrisser, maar voor een degelijke reiniging huidtype gericht naar mijn mening niet voldoende. Maak van je reinigingstijd een kort mindfull ritueel voor jezelf en je zult zien, het is een upgrading voor je huid en het geeft je geest een gevoel van welness. Iedere dag en heerlijk makkelijk thuis.

Op April 5, 2023