Artikel afbeelding

Last van acne?

Last van acne?

Kies nu voor een professionele en multidisciplinaire aanpak van Medical Beauty Center en voorkom littekens en pigmentvlekken!

Ongeveer 90 procent van de mensen krijgt op enig moment in hun leven te maken met acne. Het is de meest voorkomende huidaandoening. Uit onderzoek blijkt echter dat slechts een klein gedeelte professionele hulp zoekt. Dat is spijtig want tegenwoordig kan acne heel goed behandeld worden. Bovendien is de behandeling verzekerd via de aanvullende verzekering. Bij sommige verzekeraars tot wel €1000,- per jaar!

Acne wordt veroorzaakt door meerdere factoren; een abnormale verhoging van de verhoorning van de bovenste huidcellen, een verhoogde talgproductie en een bacteriële ontsteking. Als je die niet tegelijk aanpakt dan werkt de behandeling niet.

Om acne te behandelen moet er ook gekeken worden naar zaken die de acne alleen maar kunnen verergeren zoals cosmeticaproducten, voeding en leefstijl.

Veel mensen kiezen er voor zelf hun cosmetica te kopen zonder advies van een huidspecialist. Te vette producten, uitdrogende producten of producten met irriterende ingrediënten kunnen acne echter veroorzaken en verergeren! We stellen vast dat bij veel van onze klanten die acne hebben, een wijziging in het productgebruik en de huidverzorging reeds een enorme verbetering geeft. Bij hardnekkige gevallen van acne zetten we ook peelings en licht – en laserbehandelingen in.

In bepaalde gevallen ontkom je er toch niet aan om goede producten en/of behandelingen te combineren met middelen die een arts kan voorschrijven. Als huisartsen naar ons doorverwijzen dan is dat soms al het geval. Als dat nog niet gebeurd is dan zullen we je doorverwijzen naar je huisarts en werken we samen met je huisarts aan de behandeling van de acne.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt inmiddels dat ook voeding en leefstijl (stress,roken,…) acne een negatieve invloed hebben op acne. Daarom werken we samen met een voedingswetenschapper en toxicologe die op wetenschappelijke basis voedingsadvies kan verstrekken en een mental coach die je op het vlak van leefstijl kan begeleiden.

Acne is dus tegenwoordig goed te behandelen maar er is geen simpele remedie en de aanpak vraagt ook de nodige tijd en samenwerking vanuit diverse disciplines. Kies daarom voor het team van Medical Beauty Center en maak een afspraak bij een van onze vestigingen. Om voor jou de stap naar professionele hulp wat makkelijker te maken bieden we je eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan.

Als acne reeds littekens en pigmentvlekken heeft veroorzaakt bij je dan kan je uiteraard deze ook laten behandelen bij ons. Ook bieden wij oplossingen voor andere huidproblemen en programma’s die huidveroudering tegengaan. Uw huid is onze zorg!

Op November 28, 2017