Je huid reinigen is een must!

Om een verzorgde en mooie huid te krijgen is goed reinigen een must! Zonder een goede reiniging, kun je je huid niet goed voeden, verzorgen en verbeteren.

Een goed gereinigde huid neemt de werkstoffen die in je crème of serum zitten beter op. Als je je huid niet reinigt blijft er een ‘vuile laag’ op je huid zitten waar de werkstoffen niet door heen kunnen dringen. Ook heb je, bij het niet zorgvuldig reinigen van de huid, meer kan op puistjes, rimpels en kan de huid er vaal en grauw uit gaan zien.

Je huid dien je zowel ’s ochtends als ’s avonds te reinigen. Vaak hoor ik dat mensen ’s ochtends hun huid niet reinigen of dit alleen doen met water…

Waarom moet je je huid dan reinigen?

De hele dag worden we blootgesteld aan zaken die de huid vervuilen, zowel van buitenaf als van binnenuit. Denk aan uitlaatgassen, make-up, sigarettenrook, zweet, talg etc.

’s Avonds dien je je huid te reinigen om het vuil van overdag te verwijderen. In de nacht (tussen 23 uur en 3 uur) is je huid erg actief om zich te herstellen van alle schade die hij overdag heeft opgelopen. Ook neemt de huid dan de meeste werkstoffen op. Het is dus zeer belangrijk om je huid goed te reinigen en daarna een serum en juiste nachtcreme te gebruiken.

’s Nacht scheidt je huid ook afvalstoffen en vet uit. Daarom is het ’s ochtends weer heel belangrijk om je huid goed te reinigen zodat je dagcreme beter zijn werk kan doen.

Je huid reinigen met water is niet voldoende. Met water verfris je je huid alleen maar. Afvalstoffen en vet lossen niet op in water en zullen dan ook niet verwijderd worden. Ook droogt water je huid uit.huid-reinigen2

Ik hoor ook nog vaak dat mensen hun huid reinigen met zeep. Zeept reinigt de huid wel maar droogt deze heel erg uit. Alle huidvetten worden namelijk verwijderd.

Het beste kun je je huid reinigen met een product die voor jouw huid geschikt is. Dit kan zijn een milk, een gel of bv een foam.

Het reinigingsproduct breng je aan met je handen en verdeel je over je gezicht, nek en halslijn. Goed inmasseren en daarna verwijderen met voldoende water. Hierna gebruik je altijd een tonic of lotion om de huid te verfrissen, deze verwijdert nog evt. resten van het reinigingsmiddel en brengt de huid weer in evenwicht. De verzorgingsproducten die vervolgens worden aangebracht kunnen effectiever hun werk doen.

Als je je huid goed wil onderhouden c.q. wilt verbeteren is een goede reiniging een must.

Ook is het zonde van een je cremes en serums als deze niet worden aangebracht op een schone huid, daar de werkstoffen niet optimaal hun werk kunnen doen.

Op October 9, 2013