Oude zonnebrandcréme een tweede leven geven.

Een zonnebrandcréme verouderd elk jaar waardoor de sterkte van je zonnebrancréme sterk afneemt. Deze hoef je niet meteen weg te gooien, je kunt het ook gebruiken als body lotion.
Het zomerseizoen staat weer voor de deur en je zoekt nog snel je zonnebrandcréme van de vorige zomer om je huid te beschermen tegen de eerste zonnestralen. Je kunt nog een tube met factor 30 vinden van vorig jaar, en smeert deze over je lichaam. Uiteindelijk raak je toch verbrandt door de zon, terwijl jezelf afvraagd hoe dit kan omdat je toch jezelf hebt ingesmeerd.
Hou er daarom rekening mee dat je sterkte van je zonnebrandcréme verminderd na verloop van tijd. Na één jaar is de factor van je zonnebrandréme met de helft verminderd. En met een zonnebrandcréme die een lage factor heeft ben je minder lang beschermd tegen de zon. Heb je nog een oude zonnebrandcréme liggen die je niet meer kunt gebruiken voor bescherming tegen de zon.
Dan kun je deze prima gebruiken als body lotion. Een body lotion verzorgd de huid en hydrateerd deze, zodat je de huid comfortabel aanvoelt.

Op September 1, 2012