Een Brazilian wax tijdens je ongesteldheid ?

Een vraag die ik nog wel eens krijg is of een Brazilian Wax tijdens je maandelijkse periode wel mogelijk is. Soms verzetten mijn klanten hun afspraak nog wel eens omdat deze ongesteldheid plotseling wat eerder of later is dan men gedacht had. Maar wat kun je nu het beste doen?

Een Brazilian wax tijdens je ongesteldheid is heel goed mogelijk. Echter zorg er dan wel voor dat je een tampon gebruikt in plaats van een maandverband.

Het gebruik van een tampon is aan te bevelen vanwege de hygiëne. Direct na het harsen heeft de huid een aantal minuscule open wondjes. Het is belangrijk dus dat deze goed vrij worden gehouden van eventuele besmettingen. Tijdens de behandeling werk ik zeer hygiënisch en gebruik ook diverse keren ontsmettingsmiddelen voor een zo mooi mogelijk resultaat. Maar kort na de behandeling is het voorkomen van besmettingen ook belangrijk. Een tampon is hiervoor de beste oplossing. Tijdens de behandeling moet ik dan nog wel zorgen dat het touwtje niet in de hars terecht komt want dat zou een komische situatie opleveren. En dat is dan ook nog nooit gebeurd.

Het grootste probleem is denk ik wel dat klanten toch onzeker zijn tijdens hun periode. Is er echt wel niets te zien of wellicht te ruiken. Ook hier geldt dat een tampon een hele veilige oplossing is. Maar mocht je nu geen tampon willen of kunnen gebruiken dan is het inderdaad verstandiger de afspraak te verzetten.

Een ander fenomeen is dat de pijntolerantie tijdens de menstruatie anders kan zijn. Net zoals tijdens stress. Nu probeer ik het de klant al zo prettig mogelijk te maken tijdens de behandeling, dus met de stress valt het wel mee. Maar ieder persoon heeft een andere gevoeligheid voor de hormonen tijdens de menstruatie. Hierdoor is de pijn tolerantie tijdens de menstruatie ook voor iedereen verschillend. Dit is iets waar ik vrij weinig aan kan doen, anders dan door het gebruik van de juiste hars en de juiste technieken. Maar dat is iets dat ik tijdens mijn Brazilian wax behandelingen sowieso toe pas. Dus indien je weet van jezelf dat je tijdens je menstruatie gevoeliger bent voor pijn, dan ik het wellicht beter om even te wachten.

Op May 5, 2010